Brev från ordförande 2010-06-21 – Glad midsommar!

Hej igen alla grannar i Brf Rovfågeln!

Det är nu snart semestertider för de flesta och vi i styrelsen kommer också att ta semester. Under semestern finns styrelsen tillgänglig via vår e-postadress och Brf-telefon men återkoppling på era frågor kommer att ta längre tid under sommaren. Felanmälan ska som vanligt göras till vår fastighetsskötare – se längst ner i detta brev.

Nya Styrelsen  – efter vår årstämma nyligen har styrelsen nu konstituerat sig och ser ut enligt följande

Ordförande: Tomas Färlin
Vice ordförande:
Magnus Briese
Ekonomi:
Marie Jernberg
Ekonomi:
Monica Bonander
Sekreterare:
Carina Lindberg
Vice sekreterare:
Jan Gleisner
Suppleant:
Janne Eriksson
Suppleant:
Björn Malmgren

Städdagen – Tack alla ni som hjälpte till med städning/krattning m.m. i och runt våra hus. Det blev ett riktigt fint resultat! Jag hörde från många av er att det var en trevlig dag. Vi kommer säkerligen att göra om det snart igen.

Att tänka på – Vi i styrelsen har gärna kontakt med alla boende i föreningen, bästa sättet för kontakt med oss är att skicka e-post till rovfageln@gmail.com och lämna kontaktuppgifter så tar någon i styrelsen kontakt tillbaka. Du kan också ringa till vår telefonsvarare på 070-6779824 så ringer vi tillbaka när vi har möjlighet eller lämna en lapp i vår BRF-brevlåda på Hertigvägen 6.

Vi ledamöter i styrelsen har alla ordinarie arbeten/uppdrag på heltid därför är det bäst för oss att få återkomma till er när vi har ledig tid (det är en anledning till att vi undanber oss kontakt på våra privata telefonnummer). Tänk också på att vi har 100 lägenheter och att styrelsen jobbar med föreningen under fritid.

Reparationer -  Det har gått drygt 7 månader sedan vi tillträdde fastigheterna och arbetet med den löpande förvaltningen börjar nu flyta bättre och vi kommer nu att prioritera att komma igång med de stora reparationsarbeten som ligger i vår tekniska besiktning/ekonomiska plan: liggande stammar, fuktspärrar, elserviser och övrig fastighetsel, portar, fönster m.m. Det är stora projekt som kommer att ta väldigt mycket kraft och tid vid sidan av löpande förvaltning. Till vår hjälp har vi tagit in en konsult från Fastighetsägarna.

Så jag hoppas att ni alla har tålamod med era önskemål. Kom också ihåg att styrelsen inte består av ”professionella fastighetsägare” utan bara era grannar, med vanliga arbeten, som tagit på sig uppdraget att på sin fritid jobba i styrelsen för Brf Rovfågelns bästa.

Tvättstugorna – Nu är all utrustning på plats och tvättstugorna bokas av alla boende med bokningsbricka eller via vår hemsida! Tack Magnus för all tid och uppoffring du lagt på tvättstugan för vår skull. Det som saknas nu är ytskiktet som kommer att färdigställas efter att de nya liggande stammarna och fuktspärrarna är på plats.

Ny lokalhyresgäst – Lokalen på hörnet blommenbergsvägen har vi hyrt ut till en av våra medlemmar, Thory Strand.  Hennes firma Thory Strandh Design arbetar med textiltryck. Thory har även en del i en butik på Västerlånggatan i Gamla stan. Jag hoppas att Thory kommer att ha öppet hus för oss boende någon passande lör/sön under hösten så att vi kan titta/handla av hennes produkter.

Allmänna utrymmen -  Flerfamiljshus drabbas emellanåt av anlagda bränder i trapphus. Som boende i huset kan du själv minska risken för att detta ska uppstå genom att:

  • Inte förvara brännbart material som exempelvis möbler, tidningspapper eller annat skräp i trapphuset, källaren eller andra liknande utrymmen.
  • Se till att dörrarna till källare alltid hålls låsta.
  • Våra trapphus är också utrymningsvägar så försök att inte förvara saker där.

Tänk också på att det har förekommit stölder av leksaker etc. i våra trapphus. Med anledning av av det har vi begärt in offert på kodlås till portarna i föreningen och vi hoppas att till hösten få dessa installerade.

Vi måste också alla hjälpas åt med att hålla portar, källardörrar och andra dörrar till allmänna utrymmen stängda.

Anmäl fel till vår fastighetsskötare – Om ni ser något som är trasigt eller annat fel på våra fastigheter/utrustning som måste åtgärdas så skicka e-post eller ring felanmälan hos vår fastighetsskötare Energibevakning. Kontaktuppgifter finns anslaget i trapphuset samt här på hemsidan under “Kontakt”. Det är inte säkert att någon annan som ser felet gör en felanmälan och det är bättre med en felanmälan för mycket och att felet blir åtgärdat!

Om ni renoverar  – Om ni renoverar era lägenheter och byter ut kök, dörrar etc. så hör av er till styrelsen så kan föreningen magasinera dessa saker ifall att någon annan lägenhetsinnehavare behöver reservdelar.

Prenumerera på nyheter! Här på vår hemsida kan du prenumerera på all information som publiceras – gå in och registrera din e-postadress redan nu om du inte redan har gjort det! Så spar vi vår både miljö och papper. Läs också gärna om våra pågående, kommande och avslutade projekt.

Trevlig Midsommar!
Mvh / Tomas Färlin, Ordförande