Nu är vi snart i hamn!

Kära grannar,

Nu är vi snart i hamn! Tillträdet sker den 29 oktober kl 10.00 hos Familjebostäder då styrelsens representanter undertecknar överlåtelseavtalet.

Kontakta din bank eller SBAB nu!
Det är av allra högsta vikt att ni som avser att köpa era lägenheter ansöker om lån nu!

Om ni kontaktar annan bank än SBAB så måste den ekonomiska planen bifogas. (Planen delades ut till alla inför köpstämman.) Om ni behöver dokumentet elektroniskt så finns det för nedladdning här på vår hemsida under “Protokoll”. Dessutom måste ni som väljer annan bank än SBAB tillse att vald bank kontaktar SBAB så snart ert lån är beviljat.

För er som väljer SBAB så går det bra att göra ansökan på telefon 054-17 28 75. SBAB har alla uppgifter om föreningen samt lägenheterna. Du bör vara beredd att uppge fullständigt lägenhetsnummer (numret står på hyresavin markerat som avtalsnummer, tre sista siffrorna av de nio gäller).

Tänk på att om du köper din lägenhet EFTER 29/10 så kommer Brf Rovfåglen att ta ut en extra avgift för att täcka de räntekostnader föreningen haft för lägenheten. Det är alltså inte så, att man kan vänta med att köpa och då räkna med att betala sin andel utan extra kostnad.

Första avgifts/hyresinbetalning till Brf Rovfågeln
Styrelsen arbetar nu tillsammans med konsulten med upphandling av ekonomisk- och teknisk förvaltning.

Alla kommer att få avgift/hyresavier för november från Brf Rovfågeln. Dessa kommer att skickas ut i mitten av november. Anledningen är att den nya ekonomiska förvaltaren behöver några veckor på sig för att få klart aviseringssystemet för hyresavier och avgiftsavier.

Angående kommande reparationer och åtgärder i fastigheterna
Så snart ombildningen är genomförd så kommer styrelsen att börja jobba med upphandling av de åtgärder som är specificerade i den tekniska besiktningen (finns som bilaga i den ekonomiska planen).

Information
Vi gör vårt bästa för att hålla er alla informerade löpande via hemsidan, anslagstavlor och utdelning av lappar i era brevlådor. Om ni inte redan har registrerat e-postadressen på vår hemsida så gör det, ni får då automatiskt ett e-postmeddelande när vi publicerar något nytt!

/ Hälsningar Styrelsen