Fönster och skötselråd

Alla fönster i våra fastigheter är försedda med energiglas. Ett energiglas är ett glas vars ena sida försetts med en genomskinlig metalloxidbeläggning som reflekterar tillbaka värmestrålningen till lägenheten. Glaset minskar vår energiförbrukning samt ökar komforten i lägenheten.  Energiglaset är monterat i innerbågen och metalloxid beläggningen finns på den sida av glaset som vetter ut från lägenheten. Beläggningen är känslig för repor och glaset ska inte rengöras med vassa föremål.

Som bostadsrättshavare ansvarar du själv för både inner och ytterruta. Om ytterrutan går sönder ska den ersättas med sk. kulturglas. Om innerrutan går sönder ska den ersättas med samma typ av energiglas som sitter monterat. Kontakta alltid styrelsen innan du beställer reparation av glasruta för mer information.

Våra fönster har under 2011 genomgått en omfattande och påkostad renovering och är i så gott som nyskick. Nu är det upp till oss att ta hand om fönstren på bästa sätt så att de håller länge och vi slipper dyra reparationer. En gång om året ska fönsterbågar, karmar och plåtdetaljer tvättas med milt diskmedel och mjuk svamp. Om vi håller dessa detaljer rena så slipper vi bekosta onödigt täta underhåll som belastar våra avgifter.

Monterade tätningslister är av mycket hög kvalitet och tillverkade av silikon. Det är 10 års garanti på tätningslisterna. Om du av någon anledning behöver byta en tätningslist ska du kontakta styrelsen för uppgift om rätt modell.