Hösten är här och vintern står för dörren

Här kommer en uppdatering kring värme, portnycklar, säkerhet och trivsel.

Värme – Förra året hade vi utmaningar med att får bra värme under vintern, speciellt i Hertigvägen. Detta lyftes både i individuella kontakter samt via årsmötet. Sedan dess har vi genom Energibevakning granskat dem mätare som styr värmen och åtgärdat flera som varit trasiga, utkopplade etc. Planen för denna vintern är att följa med på dessa mätare för att se om dessa nu funkar fullt, eller om det finns fler utmaningar i värmesystemet. Vi tar gärna emot besked om kalla lägenheter för att få en bättre verklighetsbild. En kedja är inte starkare än svagaste länken, och bitarna som ligger på dig som andelsägare är:
1. Inte täcka över element med möbler eller på annat vis blockera luftflödet.
2. Se till att termostatvreden är öppna.
3. Se till att elementen inte har luft i sig. Förutom att öppna luftningsventilen med specialnyckel kan man känna detta med handen (elementet har då ett kallare parti på toppen jmf med längre ner) – misstänker man detta men är rädd för att lufta elementen själv är ni välkomna att höra av er för assistans.

Portnycklar – för några veckor sedan var det strömavbrott i hela området, varpå flera av oss blev otäckt överraskade utlåsta då blipparna inte fungerade i portarna. Detta är nu åtgärdat av leverantör som bytt reservbatterierna som håller i ca 5 år. Vi har en modell av portlås som förblir låsta vid strömavbrott, men kompenserats av reservbatterier.

Säkerhet – Under hösten har flera försök till inbrott inträffat, speciellt i Blommensbergsvägen. Dessa är polisanmälda och vi har utrett vilka alternativ som varit relevanta för oss. Valet stod mellan att säkra listerna vid portarna bättre eller att installera brytskydd (större ingrepp både kostnad och kosmetiskt). Vid rådfrågan med flera säkerhetsfirmor föll valet på förstärka listerna vid dörrarna, med huvudsaklig motivation att brytskydd i praktiken inte ökar skyddet för seriösa inbrott och kostar mycket mer.

Trivsel – Efter att vi rensade undan ägarlösa cyklar har vi i egen regi rustat upp cykelrummet i Hertigvägen 8 – dels med mer plats för barnvagnar längre in i förrådet men också en arbetsbänk avsedd för att skruva på cyklar.

Som alltid är vi i styret tillgängliga för feedback, frågor och förslag pr epost.